uputstvo kako se uci online obuka i prateci materijal


Akcija traje do 01.08.2019 - Besplatni online kurs web dizajna

Nastavna jedinica: Uputstvo kako se uči online obuka i prateći materijal


Nazad


Besplatni online kurs web dizajna firme TEKOMS ima veoma jednostavan način učenja. Kompletna online obuka je sastavljena od nastavnih jedinica koje su u video ili pisanoj formi. Preporuka je da se sve nastavne jedinice pregledaju hronoških redom.

SAVET:

Skoro svaku video nastavnu jedinicu prati i odredjeni fajl koji nosi naziv nastavne jedinice sa svojim izvornim kodom. Kompletan materijal za učenje možete preuzeti linkova u nastavku. U njemu se nalaze fajlovi koji u sebi sadrže izvorni kod. Izvorni kod se može pregledati korišćenjem nekog Code Editora (na primer Notepad ++ i sl).

Učenje ima nekoliko koraka:

1. Otvorite folder kod vas na računaru gde ćete ubacivati vaše fajlove koje budete pravili tokom učenja učeći odredjene komande,

2. Za početak preuzmite napisanu skriptu koja je više podsetnik odredjenih komandi i odštampajte je,

3. kliknite na nastavne jedinice iz navigacije (obavezno da bude hronološki: predavanje 1, 2, 3 ...) i pokrenite video fajl klikom na ekran (ikonica trougla > PLAY),

4. Preslušajte i pregledajte nastavne jedinice od početka do kraja. Ukoliko samo predavanje zahteva odredjenu vežbu ili poziva da se otvori odredjeni fajl koji se nalazi u linku MATERIJAL preuzmite materijal i otvorite fajl). Napomena: Neka predavanja zahtevaju otvaranje odredjenih fajlova,

5. Ukoliko je video nastavna jedinica samo informativnog karaktera – na primer uvodno predavanje iz neke oblasti – zapisujte informacije koje Vam se učine važnim. Jednostavno kliknite na ekran, zaustavite video predavanje i upišite informaciju.

6. Posle odredjenih nastavnih jednica (koje činu neku oblasti) pokušajte da znanje i zapisane informacije primenite na nekom svom primeru kroz fajlove koje ćete smeštati u folder iz stavke 1 . Kod svakih nejasnoća odmah se vratite na nastavne jedinice za koje Vam se učine da ih niste dobro savladali i ponovo pokrenite video predavanje.

 

NOVO - DOPUNITE ZNANJE - WEB PROGRAMIRANJE (PHP, SQL)

Posle pređenih svih nastavnih jedinica u okviru Besplatne online obuke za web dizajn, obuku možete nadograditi odnosno dopuniti svoje znanje tako što će naučiti i web programiranje - PHP, SQL - izrada dinamičkih sajtova, online prodavnica. Kurs prati napisana skripta, izvorni kodovi i nekoliko desetina video nastavnih jedinica gde polaznik hronološki uči pisanje koda u PHP-u, testiranje skripti, korišćenje i rad sa Local serverom.

Cena obuke