(064) 162 - 79 - 53
office@tekoms.co.rsIZRADA B2B B2C PORTALA

Izrada i programiranje B2B ili B2C portala

Web shop za pravna. Admin panel za ažuriranje baze.


Pogledajte portfolio

Izrada i programiranje B2B ili B2C portala omogućava Vaše poslovanje mnogo bržim. Na početku treba definisati same pojmove B2B i B2C. B2B je skraćenica od reči "business-to-business" dok je B2C skraćenica od reći "business-to-consumer". Prevođenjem tih reči definiše se smisao samog portala – a to je online poslovanje sa pravnim (B2B) i fizičkim licima (B2C).

B2B – online naručivanje na klik

Kod B2B portala saradnja je sa pravnim licima, koji imaju potrebu da sa nekom drugom firmom stalno sarađuju (česta nabavka artikala, materijala, opreme) ali bez previše trošenja vremena za telefonske razgovore, faksove sa porudžbenicama itd. Nego jednostavno preko portala se pravno lice uloguje i pristupa bazi podataka, naručuje željenu robu i količinu (sa ili bez cena) i jednom klikom porudžbenica stiže drugom pravnom licu na emial u vidu predračuna. Dalje, proces kupovine ide redovnim tokom – na osnovu predračuna se vršu uplata, priprema, dostava itd.

Oba pravna lica preko B2B portala mogu imati uvid o svim naružbenicama – predračunima, statusu pošiljke I sl. Tako da je bio kakva greška svedena na minimum. Oba pravna lica mogu imati dogovor o saradnji (da li ima rabata, minimalne količine za naručivanje itd).

B2C – online naručivanje na klik

Kao i B2B i B2C ima isti sistem tehnologije samo što se radi o saradnji pravnog i fizičkog lica (consumer). Kada određeno fizičko lice ima zahteve za čestim naručivanjem artikala i sl preko B2C portala u par klikova može odabrati robu i naručiti. Kao i kod B2B-a, pravnom licu stiže naružbenica (predračun) posle čega ide redovan proces – plaćanje, pakovanje i isporuka robe.

I kod B2C-a pravno lice može imati poseban dogovor sa fizičkim licem oko načina plaćanja, dostave, visine rabata itd.

 

Opcije B2B I B2C portala

B2B ili B2C portali koji firma TEKOMS d.o.o. može izraditi može imati veliki broj funkcija na zahtev naručioca ali ima i neke osnove:

- Login formular za registraciju i zahtev za pristup portalu

- Admin panel gde se nalazi pregled artikala, robe, materija prema zahtevu naručioca – podela kategorija, način naručivanja, sa ili bez cena itd … Izgled B2B najviše zavisi od samo naručioca – njegovih potreba i zahteva poslovanja.

- User Admin panel – je izrada admin panela za korisnika odnosno drugog pravnog ili fizičkog lica koje naručuje artikle, robu ili materijal. Taj admin panel može da sadrži stavke na zahtev – bazu artikala, pregled ranijih poružbenica, status dostavljenje robe, razne ukupne sume (broj artikala, ukupne vredostni porudžbenica) i još mnnogo toga – opet na zahtev naručioca portala !

 

Dizajn i tehnologija B2B i B2C portala

Dizajn B2B i B2C portala je jedinstven za svakog naručioca - boje, dizajn i stil može biti prema web sajtu firme, logo firme itd. Naravno, danas se podrazumeva da bilo kakva web aplikacija bude response odnosno prilagođena za mobilne uređaje. Takođe, postoji opcija da se uradi B2B ili B2C verzija za Android uređaje tako da korisnik i preko telefona u par klikova naruči željenu robu.

TEKOMS
ADMIN

Imate neko pitanje ?
Tu smo na
064 / 162 79 53